Gevulde Iberico Varkenshaas filet van de BBQ

De ingrediënten: Parmezaanse kaas, Parmaham, pijnboompitten en basilicum.
De ingrediënten van dit heerlijke BBQ gerecht.

Vandaag grillen we een heerlijk Iberico varkenshaasje van Beef Exclusief. Dit is een wat vettere (en lelijkere ) varkenssoort uit Spanje en Portugal. Kijk hieronder hoe ik de varkenshaas vul met een mengsel (pesto) van basilicum, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten. Daarna heb ik die arme varkenshaas voorzien van een warme, dikke jas van Parmaham :-). Het recept kun je onder de video terugvinden.

Ingredienten gevulde Iberico varkenshaas filet in een jas van Parmaham:

  • 1 Iberico varkenshaas file 🙂
  • 10-15 plakken Parmaham

Ingrediënten vulling:

  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • Een bosje basilicum
  • Olijfolie

Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine en mix ze tot een grof tot fijn mengsel. Snijd de varkenshaas over de lengte open, leg hem op en onder een laag keukenfolie en sla hem plat. Arme varkenshaas :(. Leg de Parmaham, licht overlappend, op een plank en leg hier de mishandelde varkenshaas op.
Breng een laag van de zojuist gemaakte vulling aan en rol het geheel op. Gebruik satéstokjes om het smaakvolle bouwsel bij elkaar te houden.
Bereid de barbecue voor om indirect te grillen. De gevulde varkenshaas was in ongeveer 40 minuten gaar. De Weber deksel thermometer heeft de hele grill sessie een temperatuur aangegeven van 150-200 graden Celsius. Houd er rekening mee dat de temperatuur in de barbecue ter hoogte van het grillrooster +/- 50 graden lager is (Pro tip #1 ;-))

Iberico varkenshaas langzaam aan het garen op de BBQ
Iberico varkenshaas langzaam aan het garen op de BBQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *