Buffalo kippenvleugels van de barbecue

De ingrediënten voor deze heerlijke Buffalo wings
De ingrediënten voor deze heerlijke Buffalo wings

Vandaag maken we langzaam gegaarde kippenvleugels die dankzij de smaakvolle Buffalo glaze in je mond smelten. Ik heb deze wings vorig jaar voor het eerst gemaakt. De smaaksensatie was echt ongelofelijk. Ik was er stil van en zocht naar manieren hoe ik die geur en overweldigende smaak ook op foto’s en video’s kon vastleggen. Dat is me volgens mij vandaag wel gelukt in deze video. Kijk mee hoe ik deze heerlijke Buffalo style wings op de barbecue bereid! Het volledige recept staat onder de video.


Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Kippenvleugels met de Buffalo saus
Kippenvleugels met de Buffalo saus

Dit recept is voor ongeveer twee tot drie kilo kippenvleugels. Er blijft nog saus over die goed dienst kan doen als dipsaus voor de bereide wings.

Ingrediënten Buffalo saus:

  • 250 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels worcestershire saus
  • 300 ml (2 flesjes) hot saus
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels zwarte peper

De Buffalo saus maken:
Doe alle ingrediënten in een pan en roer het op laag vuur tot een gladde saus. Zorg ervoor dat het niet aan de kook raakt.

De kippenvleugels voorbereiden:
Bestrooi de kippenvleugels naar smaak met zout en zwarte peper. Ik heb zelf Keltisch zeezout gebruikt. Gewoon zeezout of keukenzout voldoet natuurlijk ook prima.

Barbecue voorbereiden:
Bereid de barbecue voor voor indirecte warmte. Bij deze grillmethode is een barbecue met een deksel essentieel. Een kwart van de bodem van de barbecue met houskool bedekken is doorgaans meer dan genoeg. Ik leg een laag aluminium folie onder het gedeelte waar het vlees boven komt te liggen. Dit folie zorgt ervoor dat de warmte goed in dit gedeelte blijft hangen en daarnaast vangt het een hoop vette zooi en ook overtollige saus op!

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Kippenvleugels op de barbecue nog zonder Buffalo saus
Kippenvleugels op de barbecue nog zonder Buffalo saus

De Buffalo wings bereiden:
Leg de kippenvleugels in één laag op het gedeelte waar geen kolen liggen. Plaats de deksel op de barbecue. Gaar de kippenvleugels langzaam aan beide kanten. Draai de wings om als ze na 20-30 minuten kleurtje beginnen te krijgen.
Na +/- 45-60 minuten kun je beginnen met de Buffalo saus aan te brengen, gebruik een kwast en beschilder de wings naar hartenlust. Plaats de deksel weer terug. Na een minuut of 15 kun je de wings draaien om de andere kant met saus te beschilderen. Herhaal dit tot de Buffalo wings een mooie diepe rood bruine kleur hebben.

Eet smakelijk!

PS. Gebruik de apart gehouden Buffalo saus als tafel saus om de wings in te dippen!

Buffalo wings van de barbecue
Buffalo wings van de barbecue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *